Ce tip de generator de ozon imi trebuie?

Tipuri de generatoare de ozon

Cunosti deja beneficiile utilizarii unui generator de ozon, insa nu cunosti prea bine ce se potriveste situatiei tale particulare. Este punctul de plecare perfect pentru stabilirea criteriilor de decizie in alegerea generatorului de ozon potrivit!

Introducere

Generatoarele de ozon sunt promovate ca o metoda eficienta pentru curatarea poluarii si eliminarea mirosurilor din aerul interior. Cu toate acestea, ozonul poate fi asociat cu efecte adverse asupra sanatatii daca este inhalat intr-o concentratie ridicata, in urma unei expuneri indelungate. Cand vorbim de tratarea aerului. La tratarea solutiilor apoase lucrurile stau putin diferit, insa subiectul va fi tratat pe larg intr-un articol separat.

Pentru descrierea dispozitivelor generatoare de ozon sunt folositi in general termeni precum „oxigen imbogatit” „oxigen energizat” sau „aer pur” sugerand ca ozonul este un tip de oxigen „sanatos”. Trebuie subliniat totusi ca ozonul este un gaz toxic cu proprietati foarte diferite de oxigen. Indiferent daca este in forma pura sau amestecat cu alte gaze, la inhalarea directa ozonul poate fi daunator sanatatii. Acest lucru nu inseamna ca il face mai putin eficient! Clorul este o substanta des folosita in dezinfectie si totusi nimeni nu se gandeste sa il bea.
In urma tratamentului cu ozon, aerul din incapere Este Mai Sanatos si Spatiul Mai Curat, insa ozonul isi asuma in mod foarte discret aceste merite.

Ce face un generator de ozon?

Asa cum o evidentiaza si numele, un generator de ozon este un dispozitiv conceput pentru a genera ozonul in forma sa gazoasa. Modul in care face acest lucru tine de tehnica utilizata si materialele folosite.

Ozonatoarele produse de OxyCare au la baza materiale precum: cuartul, ceramica, inoxul alimentar si siliconul alimentar – materiale de calitate superioara pentru a elimina riscul generarii compusilor nocivi in interactiunea cu ozonul. 

Generatoarele de ozon OxyCare au la bază tehnologia TORP®, cea mai modernă și mai viabilă tehnologie de generare a ozonului cu ajutorul Plasmei Reci. Această tehnologie foarte complexă și de mare precizie are în componență elemente care îi conferă cel mai înalt grad de fiabilitate dintre tehnologiile existente.

Cum alegi generatorul de ozon potrivit?

In continuare sunt descrise criteriile dupa care te poti ghida in alegerea ozonatorului specific necesitatilor tale.

Dimensiunea generatorului

Marimea generatorului de ozon depinde bineinteles de suprafata spatiului care urmeaza sa fie tratat si, de asemenea, de severitatea contaminarii. Dupa ce ai stabilit acesti doi factori, poti decide daca ai nevoie de generatorul de ozon pentru curatari simple sau daca locul in cauza necesita tratamente intense si dese.

De exemplu, comparativ cu modelele de Generatoare de Ozon Green, Blue, Hobby si Profesional H, care functioneaza permanent la capacitate maxima, modelele Black sunt capabile sa efectueze tratamente atat spatiilor mici cat si mari, fiind dotate cu o functie de reglare fina a concentratiei ozonului generat.

Puterea generatorului

Aceasta masura arata cat de mult ozon poate fi produs de generatorul de ozon si se masoara in ppm (parti de ozon la 1 milion de parti de gaz), mg/ l (miligrame pe litru de gaz) sau g/ h (grame pe ora). Cu cat este mai mare puterea, cu atat mai eficiente vor fi tratamentele aplicate si necesarul de timp de expunere mai mic.

Puterea de acoperire

Pentru a decide ce generator de ozon sa cumperi, este esential sa hotarasti daca vrei sa tratezi doar aerul dintr-o incapere sau si solutii apoase. 

Recomandate pentru tratarea aerului sunt toate ozonatoarele produse de OxyCare insa trebuie sa iei in calcul volumul maxim al spatiului pe care vrei sa il tratezi la o expunere pentru ca in functie de modelul ales gazul la iesire are volume diferite si concentratii diferite.

Pentru exemplificare, modelele Green, Blue, Black au un volum de gaz la iesire de la 0.3 m3/h (5 L/min) pana la 2.9 m3/h (46 L/min), pe cand modelele Hobby si Profesional H au volume de 120-140 m3/h.

Pentru ca volumul de gaz afectat de aparat in procesul de generare al ozonului este diferit, bineinteles si concentratia este diferita.  

Este posibil sa ai nevoie de un generator de ozon comercial bun pentru birouri mari, sali de conferinta, centre comerciale, hale industriale, caz in care il poti folosi si la spatii reduse, insa iti poate indeplini nevoile si un generator de ozon mai mic daca il folosesti DOAR acasa, in masina, rulota si camere individuale (dormitor, living, bucatarie, subsol, mansarda, etc.)

Portabilitate

Generatoarele de ozon portabile iti sunt la indemana atunci cand trebuie sa le muti din camera in camera. In plus, nu necesita atat de mult spatiu de depozitare si sunt destul de usor de utilizat. Daca esti un calator obisnuit, un generator portabil de ozon poate fi transportat in orice calatorie pentru dezinfectare si apa ozonata.

Construite cu materiale de calitate si durabilitate

Ozonul este un oxidant foarte puternic, si tinde sa fie coroziv cu anumite materiale. In fond acesta este si secretul abilitatilor sale de curatare. Cu toate acestea, dezavantajul este ca materialele utilizate la construirea generatorului de ozon pot fi, de asemenea, deteriorate. Materiale precum magneziu, cauciuc natural, nylon, otel, zinc s.a. pot fi in timp afectate de gazul de ozon.

Nu trebuie sa iti faci griji in aceasta privinta pentru ca toate aparatele produse de OxyCare folosesc materiale rezistente, de calitate precum: inoxul, siliconul alimentar, cuartul, ceramica, s.a. 

Usurinta in utilizare si intretinere

Generatoarele de ozon OxyCare nu au consumabile, sunt usor de utilizat, iar intretinerea lor presupune doar stergerea de praf 🙂

In plus, pentru aparatele utilizate in medii incarcate cu diferite particule (praf, solventi, uleiuri, etc.) se poate oferi un serviciu de intretinere regulata cu extinderea garantiei pe baza de abonament.

Generatorul de ozon ales trebuie sa aiba mare parte dintre aceste caracteristici:

  • Temporizator pentru a-ti permite sa setezi cand ar trebui sa inceapa procesul de purificare si cand ar trebui sa se opreasca. Modelele OxyCare sunt dotate cu temporizatoare electronice setate in 2 timpi: 1 minut de asteptare pentru a-ti permite sa parasesti spatiul ce urmeaza a fi tratat in siguranta si 15 minute de functionare, dupa care asteapta cuminte comanda ta. Cu o simpla apasare de buton, insa, tu poti modifica timpii de functionare dupa dorinta si necesitate.
  • Controlul ozonului pentru a-ti permite sa alegi productia de ozon necesara, limita pe care aparatul o va mentine ca punct de referinta pana la o modificare ulterioara. Modelele Black sunt dotate cu aceasta functie.
  • Instrumente de avertizare luminoasa si instrumente de masura pentru a indica parametrii de functionare. Toate generatoarele de ozon OxyCare sunt dotate atat cu lampi martor de culoare rosie sau verde pentru a indica prezenta ozonului cat si indicatori de panou care masoara tensiunea, curentul, frecventa si consumul aparatului (in functie de model).
  • Picioare antivibratie pentru anularea vibratiilor produse de componentele aflate in miscare.
  • Maner puternic pentru o utilizare indelungata si in siguranta.

Pret si garantie

Asa cum generatoarele de ozon au dimensiuni, puteri si caracteristici diferite au si preturi diferite. In lista de  aparate produse de OxyCare poti gasi cu usurinta varianta care sa iti indeplineasca nevoile.

In privinta garantiei, sa fim cinstiti- cine nu isi doreste un autovehicul cu o garantie completa? De ce ar fi diferit in cazul generatoarelor de ozon?

Pentru ca avem incredere in aparatele pe care le producem, asiguram inlocuirea completa, inlocuirea pieselor afectate sau reparatii gratuite (in functie de problema aparuta) pentru 24 de luni. 

In plus oferim posibilitatea clientilor nostrii de a schimba orice produs achizitionat direct de la noi cu un model superior pentru o perioada de 99 de zile de la achizitie.

Daca nu ai gasit toate informatiile pe care le cauti sau inca nu esti convins de oferta noastra, contacteaza-ne pentru consultanta gratuita.