Cum ia nastere ozonul?

In doua moduri: prin descarcare electrica sau cu ajutorul luminii ultraviolete (UV).

    Ambele metode creeaza acelasi rezultat final – ozonul, insa in cantitati foarte diferite.
In cazul utilizarii radiatiei UV ozonul este produs in cantitati foarte mici facand aceasta metoda impractica si ineficienta.

Prin metoda descarcarii electrice controlate ozonul este produs cu un randament net superior, in cantitati incomparabil mai mari si in dispozitive cu dimensiuni reduse si costuri de operare rezonabile. 
Toate Generatoarele de Ozon OxyCare au la baza generarea ozonului prin descarcare electrica uniform controlata cunoscuta sub numele de Efect Corona in elemente metalice de otel inoxidabil, in mediu inchis/controlat (tub de cuart sau ceramica) sau pe placi ceramice (mediu deschis) dupa caz, fiind mai apoi dispersat in incapere cu ajutorul unui dispozitiv de difuzie.

    Fiind asigurat de standardul de calitate pe care ni l-am asumat, poti alege din lista noastra de produse atat ozonificatoare portabile excelente pentru camere mici, bucatarii, bai, vehicule auto sau barci, cat si modele semiprofesionale si profesionale (fixe sau mobile) excelente pentru vile si birouri, si o varietate de aplicatii comerciale cum ar fi hale, saloane medicale, spitale, instalatii de procesare si multe altele. Sau ne poti contacta pentru solutii personalizate folosind formularul de cerere de oferta.

Totusi, intrebarea ramane …

Care e cea mai buna metoda de generare a ozonului pentru mine?

      Si pentru ca am eliminat din discutie metoda generarii ozonului cu ajutorul radiatiilor UV, se pune acum problema alegerii generarii ozonului in mediu deschis sau in mediu controlat.
Raspunsul la intrebarea ‘ce metoda mi se potriveste?’ depinde de situatia particulara a fiecarui utilizator si a necesitatilor sale! Conteaza care este scopul utilizarii, in ce mediu se foloseste, ce dimensiune are spatiul in care se doreste folosirea generatorului de ozon si care este bugetul alocat.

    La o analiza atenta diferenta consta in cantitatea si concentratia ozonului generat si capacitatea de a directiona sau nu fluxul acolo unde se doreste. Atat! Restul tine de preferinte.

Care este materialul dielectric cu proprietatile cele mai bune in generarea ozonului, este o alta tema de discutie cu valente mult prea tehnice ca sa fie tratata aici. Insa daca esti interesat sa afli care este cel mai eficient dielectric in producerea ozonului poti continua sa citesti aici!