Cum actioneaza ozonul?

… Simplu: prin oxidare!

    Iar dupa oxidare, ozonul revine pur si simplu la oxigen, fara a lasa reziduuri sau produse secundare toxice in urma.

Ozonul va oxida compusi organici precum acizii oxalici si acetic, precum si compusii cloro-benzici si nitro, erbicide, detergenti si pesticide compozite. Totodata acesta oxideaza manganul, fierul, metalele grele, sulfuri, cianuri si nitrati in apa.

Spre exemplu prin spalarea legumelor si fructelor cu apa ozonata produsa de unul din modelele de Generator de Ozon OxyCare Green, Blue sau Black nivelul de erbicide, pesticide si alte elemente de contaminare ale solului si aerului la care acestea au fost expuse sunt semnificativ reduse si incomparabil mai sanatoase. Ozonul distruge mirosurile urate si gazul de etilena, ceea ce permite ca legumele si fructele sa dureze mai mult.

cum actioneaza ozonulDeasemnea, in tratarea aerului prin ozonizare, ozonul este un produs mult mai ieftin decat filtrele inlocuibile. Si mult mai eficient, pentru ca filtrele pot curata doar aerul care trece prin ele pe cand ozonul poate patrunde in orice colt, oricat de stramt inclusiv in profunzimea materialelor existente in spatiul respectiv (de exemplu materiale textile). In plus, atat filtrele cat si sprayurile si ionizatoarele simple nu elimina cauzele mirosurilor (cum ar fi mucegaiurile).
Ozonul va distruge cu succes peste 99% dintre acestea. Cauza fiind inlaturata, mirosul nu poate reveni decat in situatia in care cauza reapare.

 • Aplicatiile utilizarii ozonului pot fi rezumate astfel:
  – In purificarea apei (apa potabila, apa imbuteliata, piscine, turnuri industriale de racire a apelor uzate, remedierea apelor subterane, reutilizarea apelor uzate, etc.)
  – In purificarea aerului (emisii de gaze din industrie, sistem de filtrare si conditionare, etc.)
  – In albirea materiei prime pentru producerea hartiei fara clor
  – In sinteza organica.
  – In acvacultura si piscicultura.
  – In prelucrarea si conservarea alimentelor.
  – In medicina si estetica (ozonoterapie, chirurgie, ingrijire dentara, ingrijire optica, fabricarea de produse farmaceutice si produse de infrumusetare, etc.)

Concluzie:
Fiind cel mai puternic oxidant natural, ozonul trateaza cu succes aerul si apa, distrugand compusi organici si anorganici fara a fi necesar un aport de substante chimice care dezvolta produse secundare toxice si lasa in urma reziduuri greu de eliminat. Ozonizarea realizata la cerere cu ajutorul unui generator de ozon este astfel singura metoda 100% ecologica, rapida si la indemana oricui.