Apa ozonata

Apa ozonata este una dintre cele mai minunate substante cunoscute omenirii!

Apa ozonata – Conditiile necesare obtinerii apei ozonate
Procesul de ozonare a apei poate produce doua rezultate:
 1. Apa pura fara bacterii, virusuri, spori, paraziti si substante chimice reziduale, benefica atat pentru consum (baut) cat si pentru spalat (utilizarea in piscine si cazi de baie, masini de spalat vase, masini de spalat rufe, etc.).
 2. Daca este facuta corect, apa ozonata poate de fapt „tine” ozonul pentru o perioada scurtă de timp. Odată cu utilizarea corecta a unui generator de ozon cu o puritate ridicată, cu un randament mare si dacă ozonul este fortat sa stea in apa suficient de mult timp, aceasta apa ozonata poate contine niveluri semnificative de ozon. Incarcata cu ozon si oxigen, apa ozonata este utilizata ca agent de vindecare (antibacterian, antifungic, antiviral, etc.) pentru arsuri, rani deschise, vanatai, in intretinerea sanatatii pielii, in stomatologie, chirurgie si in multe alte aplicatii. 
Daca bei aceasta apa, bei de fapt „ozon”.
sticla apa ozonataCei mai multi oameni care cauta informatii despre apa ozonata sunt interesati de beneficiile si recomandarile de consum ale acesteia insa aspectele tehnice ale subiectului se opresc la punctul in care ‘apa contine ozon’. Si de cele mai multe ori este de inteles – fie se doreste achizitia acesteia deja preparata, fie nu exista foarte multe detalii despre producerea apei ozonate. Majoritatea surselor online furnizează informatii incomplete sau incorecte despre apa ozonata pentru a servi propriilor interese in comercializarea produselor expuse. Iar atunci cand sunt prezente instructiunile privind modul de preparare al acestei ape sunt de obicei modificate pentru a se potrivi cu generatorul de ozon particular pe care o companie incearca sa il vanda. Intrucat noi vindem o gama larga de generatoare de ozon, suntem interesati sa oferim informatii cat mai corecte pentru a-i lasa vizitatorului nostru libertatea de a alege neinfluentat.

Conditii

O nota importanta in efectuarea apei cu ozon este aceea ca perioada de expunere a apei la ozon este mai lunga decat se sugereaza de obicei.
Si ca sa fie lucrurile clare ne-am gandit sa alcatuim o lista cu instructiuni de producere a apei ozonate.

1) Foloseste un generator de ozon care produce concentratii mari de ozon.
Generatoarele de ozon UV iti vor permite să purifici apa, insa productia de ozon este atat de scazuta incat a face apa ozonata cu efecte notabile este practic imposibil. Un randament foarte bun este obtinut la utilizarea unui generator de ozon cu descarcare electrica uniforma (cunoscuta sub numele de ‘efect corona’ iar tehnologia sub numele de TORP®) realizat din materiale de inalta calitate (tub de cuartz, componente inox alimentar, etc.) si cu capacitatea de a produce ozon in concentratii foarte ridicate.

2) Bulele mari de ozon nu permit transferul corespunzator al ozonului in apa.
Ozonul injectat trebuie ’spart’ in particule cat mai mici pentru a fi solubil. Astfel, trebuie sa utilizezi pietre “bubble” capabile sa produca bule cat mai mici. Desi aceste pietre capabile sa genereze bule se pot gasi pe piata foarte usor (spre exemplu in magazinele cu accesorii pentru acvaristica), achizitia unui acest tip de piatra bubble fara a tine seama de materialele din care este realizata si caracteristicile acestora nu este o idee buna. Aceste pietre bubble vor fi distruse lent de ozon și vor produce impuritati in apa, alterandu-i proprietatile vizate. In concluzie, foloseste numai pietre bubble rezistente la ozon – de preferinta din sticla.

3) Ozoneaza apa intr-un vas de sticla.
Acest lucru te va asigura ca apa ozonata produsa este pura si necontaminata.

4) Ozoneaza apa pentru o perioada suficient de mare de timp.
Ozonarea timp de 5 minute, dupa cum sugereaza majoritatea site-urilor web, nu va face aproape nimic. Ozoneaza fiecare 500ml de apa timp de cel puțin 20 de minute. Prin urmare, daca doresti ozonarea unui litru de apa procesul trebuie sa dureze timp de minimum 40 de minute. In aceasta perioada de timp apa continua sa absoarba ozonul chiar daca aparent nu se intampla nimic nou. Odata ce aceste termene recomandate au fost atinse, ozonarea pentru o perioada mai lunga de timp nu este necesara – apa a absorbit deja atat ozon cat poate sustine.

5) Utilizeaza (sau bea) apa ozonata intr-o perioada scurta de timp dupa realizarea acesteia.
Ozonul este un element instabil ce se va degrada in molecule de oxigen (se va descompune) intr-o perioada de timp relativ redusa (20-60 de minute). In consecinta, este indicat să utilizezi apa ozonata inainte de a se intampla acest lucru. Pastrarea apei pentru ‘mai tarziu’ este posibila doar prin congelare insa retine ca intr-o perioadă de 24 de ore apa va pierde pana la 50% din ozonul inmagazinat.

6) Daca ai un generator de ozon reglabil, ozoneaza apa la cea mai inalta concentratie posibila de ozon.
Generatoarele de ozon UV pot genera doar aproximativ 1-3 µg ozon/ml, cele cu plasma aproximativ 0 – 60 µg ozon/ml, iar generatorarele de ozon cu descarcare electrica rece, uniforma (efect corona, TORP®) 0 – 100 µg ozon/ml.
Cazul producerii apei ozonate este unul dintre putinele cazuri in care ‘mai mult este mai bine’. Astfel, apa va absorbi mai mult ozon la concentratii mai mari de ozon. Totusi, nu trebuie sa te ingrijorezi ca va fi prea mult ozon in apa, deoarece apa este incapabila sa absoarba atat de mult ozon incat sa devina daunatoare. Prin urmare, utilizeaza generatorul de ozon la cea mai mare capacitate de productie de ozon si pentru perioada specificata de timp si vei face cea mai buna apa ozonata.

7) Foloseste un generator de ozon alimentat direct cu oxigen – concentratia de ozon va fi de cel putin 3-5 ori mai mare.
Materia folosita de generatoare pentru producerea ozonului este oxigenul. In comparație cu oxigenul concentrat (generat de un concentrator de oxigen) sau oxigenul pur (oxigen lichid imbuteliat), cantitatea de oxigen intalnita in aerul ambiental este incomparabil mai mica. In cazul utilizarii aerului ambiental in productia ozonului cantitatea si concentratia de ozon in fluxul de aer generat de aparat este bineinteles inferioara.
Pentru un randament ridicat si o puritate superioara a ozonului generat (lipsa altor gaze in amestec) utilizarea oxigenului concentrat sau pur reprezinta indubitabil o conditie de baza.

Rezumat:

    Indiferent daca este vorba de curatarea si purificarea apei curente din gospodarie (pentru consum si utilizarea in aparate electrocasnice) sau daca ozonul puternic concentrat este folosit in scopul vindecarii, detoxifierii sau intretinerii sanatatii, apa ozonata este pur și simplu minunata.

Insa pregatirea corecta este esentiala pentru a obtine beneficiile pe care le cauti. Din pacate, majoritatea informatiilor gasite pe internet cu privire la apa ozonata nu sunt pur si simplu adevarate; cele mai multe instructiuni cu privire la nivelurile de ozon si timpi de expunere necesari pentru a crea apa ozonata de calitate sunt, de cele mai multe ori, incomplete sau incorecte.

Ozonul este un element instabil ce nu poate fi continut si mentinut in lichide precum apa pentru mult timp. Odata cu dobandirea acestei intelegeri devine logic faptul ca apa ozonata nu poate fi imbuteliata si conservata, pastrandu-si in acelasi timp proprietatile minunate.

Pentru ca internetul este plin de informatii contradictorii cu privire la apa ozonata – ne propunem ca pe viitor sa iti oferim cat mai multe informatii simple, clare si precise. Asigura-te ca te-ai abonat la newsletter-ul nostru. Iti promitem ca vei primi cel mult 2 mesaje pe luna.

Si daca ne intrebi ce modele de generatoare de ozon sunt potrivite pentru realizarea apei sau a uleiurilor ozonate, iti recomandam modelele Green, Blue, Black.

Spor la apa ozonata! 🙂

*ATENTIE!: Informatiile postate pe acest site nu au fost revizuite sau aprobate de Ministerul Sanatatii! Acest articol expune informatii cu caracter informativ si nu trebuie considerate sfaturi medicale. Acestea sunt furnizate astfel incat sa puteti lua o decizie in cunostinta de cauza cu privire la alterative. Va rugam sa consultati un cadru medical inainte de a lua in considerare orice indicatii sau protocoale ale terapiei cu ozon.

This article has 5 comments

 1. Dulau George Ciprian

  Intrebare: nu e periculos ozonul care se disperseaza in incaperea unde se ozoneaza apa? Eu cand ozonez apa ametesc putin de la mirosul destul de puternic de ozon degajat. Sau trebuie parasita incaperea? Folosesc Generator Ozon, condicia, pentru alimente, apa si aer, 400 mg ozon/h. Multumesc!

  • admin

   Buna ziua,
   Este foarte important sa NU inspirati ozonul! Parasiti incaperea in care acesta este generat indiferent ca tratati aerul sau apa.
   In functie de cantitatea si concentratia ozonului inspirat puteti suferi deteriorari ireversibile ale celulelor pulmonare. In plus efectul negativ este cumulativ si veti constata o scadere drastica a rezistentei organismului la afectiuni pulmonare.
   Sanatate!

 2. Pingback: Apa Ozonata - de la Apa Sterilizata la Apa Medicinala - Articole BlogArticole Blog

 3. Pingback: Ozonul si sanatatea - Beneficii, Utilizare si Efecte adverse - Articole BlogArticole Blog

 4. Pingback: Sa vorbim despre ozon ... Ce este si cum poate fi utilizat - Articole BlogArticole Blog